Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Jurist Handhaving

Plaatsingsdatum 25-07-2017 Functiecategorie Juridisch
Standplaats 's-Hertogenbosch Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Detachering / Interim
Uren 32 - 36 Salaris -
Ruimtemeesters is in Nederland hét bureau dat de publieke en private sector voorziet van antwoorden op ruimtelijke en juridische vraagstukken en capaciteitsproblemen. Wij bieden overheden, ondernemers en particulieren praktische en effectieve oplossingen binnen de vakgebieden ruimtelijke ordening, bouwkunde, milieu, bestuurs- en privaatrecht.

De wetgeving in het (ruimtelijk) bestuursrecht is continu in beweging. De Wro, Wabo en Omgevingswet volgen elkaar in tempo op. Hiermee verandert het landschap van ruimtelijke ordening en vergunningverlening voortdurend en vraagt het omgevingsrecht om juristen die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor een van onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een:

Jurist handhaving Omgevingsrecht (32/36 uur)
Regio Utrecht

Als Jurist handhaving omgevingsrecht (Wabo) werk je binnen het Team Backoffice Omgeving van de Afdeling Dienstverlening aan concrete (handhavings-)dossiers op het gebied van de Wabo. Daarbij beoordeel je situaties juridisch inhoudelijk op de vraag of er sprake is van een overtreding en wie de overtreder(s) is/zijn. Ook ben je in staat om te beoordelen of en in hoeverre sprake is van legalisatiemogelijkheden en handel je binnen het werkgebied klachten en verzoeken om handhaving af. Hierbij bewaak je de (wettelijke) termijnen van jouw dossiers.

Binnen de dossiers adviseer en vertegenwoordig jij uiteraard het college. Ook vertegenwoordig jij het college tijdens hoorzittingen bij de commissie bezwaarschriften en bij zittingen in (hoger) beroep bij de Rechtbank Midden Nederland en/of de Raad van State. Je voert hiervoor ook de voorbereidende werkzaamheden uit. Daarnaast ondersteun je het team bij overige voorkomende juridische vraagstukken binnen het vakgebied.

Je bent communicatief vaardig en beschikt over een sterke bestuurlijke sensitiviteit. Je bent een prettige gesprekspartner voor zowel externe, als interne partners en draagt op een constructieve wijze bij aan een oplossing van de situatie, waarbij het voor jou niet noodzakelijk is om deze oplossing persé door middel van een formele handhavingsprocedure te vinden. Je draagt hierbij het beleid van de gemeente uit. Je bent in staat om voornoemde werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren en je legt tijdig (op eigen initiatief) verantwoording af aan de teamleider.

Profiel
  • HBO/WO –niveau
  • Minimaal 3 jaar concrete werkervaring in deze functie bij/voor (een) gemeente(n)
  • Aantoonbare en actuele ervaring in het vertegenwoordigen van gemeente(n) bij (hoor-)zittingen in het kader van bezwaar en (hoger) beroep
  • Actuele kennis van de Wabo, Awb en overige relevante wet- en regelgeving
Wij beloven

Een informele, collegiale en stimulerende werkomgeving. Een omgeving die alle ruimte biedt aan persoonlijke en professionele groei en jouw ideeën en inbreng. Je gaat aan de slag bij verschillende partijen in het publieke domein en doet zo in korte tijd veel ervaring op. Samen kiezen we voor een lange termijn relatie bij Ruimtemeesters!

Reageren

Ben jij op zoek naar een uitdagende opdracht bij dé dienstverlener binnen het fysieke domein? Stuur dan jouw onderscheidende motivatiebrief en (video)cv naar joost@ruimtemeesters.nl.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Juridisch
Branch(es) Arbeidsbemiddeling / W&S / Uitzenden / Detachering
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden handhaving, omgevingsrecht

Contactgegevens

Contactpersoon Joost Pesch

Vestigingsplaats

Solliciteer